Задържаха бракониери, отстреляли бременна кошута в Тетевенско


Задържаха бракониери, отстреляли бременна кошута в Тетевенско
Снимката е илюстративна
15 Май 2020, Петък


През последните месеци те са следени постоянно, но въпреки това всеки път са успявали да се измъкнат

Автор: Десант

Труп на отстреляна бременна кошута е намерена от служители на „ДГС Тетевен” след бракониерски лов. Зверското деяние е установено преди дни след подаден сигнал. То е извършено в близост до асфалтов път на изхода на с. Рибарица в посока с. Шипково, в района на дивечовъден участък „Вежен”, попадащ в границите на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП).

В рамките на 24 часа след предприетите незабавни и адекватни съвместни действия от служители на РУ Тетевен, Районната прокуратура и „ДГС Тетевен” извършителите са установени и задържани в следствения арест на полицейското управление.

Оказва се, че това са двама системни бракониери от Тетевен, които през последните месеци са следени постоянно, но въпреки това всеки път са успявали да се измъкнат. При направения обиск в домовете им са иззети незаконна гладкоцевна ловна пушка с боеприпаси.

На нарушителите са повдигнати обвинения по Закона за лова и опазване на дивеча и са образувани досъдебни производства. Разследването по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки