И Българският хелзински комитет се намърда в първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество


И Българският хелзински комитет се намърда в първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество
14 Май 2020, Четвъртък


Той се явява консултативен орган към Министерския съвет 

Автор: Десант

Една минута преди полунощ на 13 май приключи електронното гласуване за избор на членове на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество. Одобрени за участие във вота бяха 379 неправителствени организации, а избирателната активност - 75%.

Участниците в избора имаха възможност чрез уеб базираната електронна платформа https://voting.government.bg да дадат своя глас в полза на 14 организации, включително за своята.

Изборната комисия одобри за кандидат-членове на Съвета 123 граждански организации в обществена полза.

Най-много гласове да излъчат свой представител в Съвета за развитие на гражданското общество получиха Българският център за нестопанско право – 178 гласа, Българският дарителски форум – 126, „Работилница за граждански инициативи“ – 108.

Останалите неправителствени организации, класирани за състава на Съвета, са „Светът на Мария“, „Български фонд за жените“, Сдружение „Асоциация на европейските журналисти – България“, Фондация „Заедно в час“, Сдружение „Български червен кръст“, „За нашите деца“, „Асоциация на парковете в България“, „Българска асоциация за алтернативен туризъм“, Асоциация „Родители“, „Карин дом“.

Сред избраните е и скандално известният Български хелзински комитет, добил печална слава с антибългарските си прояви и отродителни каузи, зад които застават неговите представители.

Списъкът на гласувалите и на класираните организации е публичен на електронната платформа. Предстои класираните организации да излъчат представителите си за участие в Съвета.

Съветът за развитие на гражданското общество е консултативен орган към Министерския съвет и се създава на основание чл. 4 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Съветът има функции по разработване и провеждане на политики за подкрепа на развитието на гражданското общество в България, уточняват от правителствения пресцентър.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Елена
16.05.2020 17:53:17
1
0
Тези НПО не представляват българските граждани и българското обществото. Повечето представляват Сорос.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки