Футболното първенство у нас ще бъде подновено на 5 юни


Футболното първенство у нас ще бъде подновено на 5 юни
14 Май 2020, Четвъртък


Мачовете ще се играят без публика


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се разрешава подновяването на футболните първенства в Първа и Втора професионална лига на 5 юни. Мачовете ще се играят без публика, съобщават от спортното министерство.

До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:

- I-ви етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 15 до 20 май, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 5 спортисти и до 2 треньори.

- II-ри етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 21 до 26 май, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 11 спортисти и до 3 треньори.

- III-ти етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 27 май до 4 юни, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. В етапа се разрешава провеждането на контролни срещи без публика за въвеждане на отборите в първенството.

Етапите и сроковете за подготовка са изцяло съобразени с предложението на Българския футболния съюз (БФС).

В срок до 21 май футболната ни федерация трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки