Валери Симеонов: БСП преминава от скандал в скандал


Валери Симеонов: БСП преминава от скандал в скандал
14 Май 2020, Четвъртък


Виждаме дребнава и повърхностна опозиция, категоричен е лидерът на НФСБ

Автор: Десант

НФСБ подкрепи създаването на Временна анкетна комисия за разходите от коронавируса, защото трябва да има публичност, но се обяви против тя да бъде оглавена от БСП, за да не бъде използвана за политически цели по повърхностен и заядлив начин.

„Изтъкнахте старата европейска практика опозицията да оглави комисия, която проверява управляващите. Трета година обаче преминаваме от скандал в скандал – това е моделът на позиционното поведение на БСП. Нищо европейско, а като цяло - дребнава, повърхностна и неконструктивна опозиция“, заяви по време на дебатите в НС днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„БСП цели друго: Председателят на тази Комисия ще има повече медийно присъствие. Това иска опозицията - да отразява или внушава тяхното мнение, а не мнението на колективния орган. В името на обективността председателят на Комисията не трябва да е от БСП“, призова Валери Симеонов.

Той упрекна левицата в неправилното мислене, че всичко се решава от председателя. „Не бъркайте Комисията с вашата партия“, обърна се към БСП Валери Симеонов.

На упреците отляво, че ако не се оглави от БСП, Комисията ще замита следи, лидерът на НФСБ отговори: „Ще ви припомня, че като председател на временната комисия за изследване състоянието на енергетиката внесохме доклад в прокуратурата и я сезирахме с няколко сигнала. Вашият народен представител Таско Ерменков ще потвърди дали съм привърженик на замитането на следи“.

В дебата за друга анкетна комисия – за придобиването на български паспорти, лидерът на НФСБ посочи като грешка създаването й на базата на медийни публикации.

„Всичко стана след едно показно влизане на прокуратурата и медийни публикации, в които се посочваха виновници. Петър Харалампиев е в ареста повече от половин година - не е осъден, нито има основателни доказателства. Ние фактически съсипахме този човек и това, според мен, е петно върху българския парламент“, заяви Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки