Без барове и дискотеки до 14 юни


Без барове и дискотеки до 14 юни
14 Май 2020, Четвъртък


Вижте какво още предвиждат заповедите на здравния министър във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка

Автор: Десант

До 14 юни остава забраната за посещения в увеселителни и игрални зали, дискотеки и барове, закрити търговски площи на заведения за хранене и развлечение, молове (с изключение на финансовите институции, хранителните магазини, аптеките, дрогериите в тях).

Това гласи една от 4-те заповеди, които здравният министър Кирил Ананиев издаде, след като в сряда вечерта правителството обяви извънредна епидемична обстановка в страната до 14 юни.

Затворени остават и училищата, университетите и детските градини.

Но пък се отварят парковете за всички граждани, независимо дали са с куче, дете или внуче. Да се сяда на пейки обаче пак не може.

Забраняват се масови научни конференции, симпозиуми и др. При културно-развлекателните мероприятия се разрешават посещенията на музеи, галерии, библиотеки и кина, но при заетост до 30% от общия им капацитет.

Забрана има и за всякакви организирани събирания на групи над 10 лица. Остава забранено посещението на спортни и детски площадки и съоръжения на закрити обществени места. Старческите домове остават затворени за посещения и свиждания. Хранителните магазини и аптеките ще работят само за възрастни над 60 г. между 8:30 и 10:30 часа, както и досега.

До 14 юни всички работодатели трябва да организират дистанционна форма на работа в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност. Когато това е невъзможно, се спазват задължително дезинфекция, дистанция от най-малко 1,5 м, недопускане на хора със симптоми на остри респираторни заболявания. Осигуряват се лични предпазни средства на персонала.

Маските остават задължителни в закрити обществени места, запазва се и дистанцията от поне 1,5 метра на открито за хора, които не са от едно семейство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки