Брат и сестра са предадени на съд за грабеж на пенсионер в монтанско село


Брат и сестра са предадени на съд за грабеж на пенсионер в монтанско село
12 Май 2020, Вторник


Престъпниците задигнали 270 лева, колкото е цялата пенсия на възрастния човек

Автор: Десант

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Н. (на 19 години, осъждан) и сестра му Е.Т. (на 23 години) за брутален грабеж на възрастен човек.

По данни на прокуратурата обвиняемите живеят в село Охрид, област Монтана.

Вечерта на 12 февруари т.г. двамата решили да присвоят пенсията на техния съселянин С.С. и тръгнали към дома му. Сестрата останала навън пред имота, за да наблюдава, а братът сложил черна маска на лицето си и почукал на прозореца.

Още с отварянето на вратата, обвиняемият започнал да нанася удари по тялото на пенсионера с виковете „Дай парите!“.

Нападателят избутал пострадалия навътре в къщата, като междувременно успял да извади от джоба на ризата му пари. Това била цялата пенсия на възрастния мъж в размер на 270 лева, която И.Н. взел и веднага тръгнал.

След като се върнали в дома си, обвиняемите разделили откраднатата сума. Разказали за случилото се на майка си и й дали 50 лева.

Пострадалият С.С. получил охлузни рани по ръцете, имал болки в ребрата, поради което бил приет в болница. От заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че му била причинена средна телесна повреда – счупване на ребра с разместване на костни фрагменти и излив в дясна гръдна половина.

В хода на разследването на грабежа служителите на МВР установили самоличността на извършителите и задържали И.Н. при опит да се укрие. Предстои наказателното производство срещу обвиняемите да продължи в съда.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки