НФСБ: Безплатно море за 2020 и подкрепа на туризма


НФСБ: Безплатно море за 2020 и подкрепа на туризма
Снимка: Севдалина Пенева
11 Май 2020, Понеделник


НФСБ внесе законопроект със свои мерки за спасяване на туризма, одобрени от Коалиционния съвет на 28 април

Автор: Десант

Национален фронт за спасение на България внесе законопроект със свои мерки за спасяване на туризма, одобрени от Коалиционния съвет, проведен на 28 април. Ето какво конкретно включват предложенията на патриотите за стабилизиране на най-пострадалия от извънредното положение отрасъл.

1.    Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Ваучерите ще важат и за 2021 г.

По 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

2.    Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %.

3.    Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.

4.    Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти.

5.    Удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон.

6.    Удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре – в зала.

„Считаме, че българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки