ЕС създаде хуманитарен въздушен мост


ЕС създаде хуманитарен въздушен мост
10 Май 2020, Неделя


Вижте как ще работи той

Автор: Десант

Европейската комисия създаде хуманитарен въздушен мост на ЕС за транспортирането до някои от най-критичните зони по света на хуманитарни работници и спешни доставки във връзка с кризата с коронавируса.

Първият полет на ЕС, осъществен на 8 май в сътрудничество с Франция, тръгна от Лион и превози до Банги (Централноафриканската република) около 60 хуманитарни работници от различни НПО и 13 тона хуманитарни товари.

През следващите дни ще последват още два хуманитарни товарни полета, които ще транспортират още общо 27 тона хуманитарни доставки. На връщане с полетите от Централноафриканската република ще бъдат репатрирани граждани на ЕС и други пътници.

Как работи хуманитарният въздушен мост на ЕС

В рамките на съвместно усилие на Комисията и държавите членки Комисията финансира въздушния превоз с полети на държавите членки до и от предложените дестинации, когато е възможно в комбинация с осъществяваните полети за репатриране и ротация на хуманитарния персонал.

От този механизъм могат да се възползват хуманитарни служители от националните администрации, НПО или агенциите на ООН.

Комисията финансира 100 % от транспортните разходи, докато партньорите на ЕС отговарят за осигуряването на хуманитарните материали.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки