На морския плаж не можеш да се заразиш с коронавирус


На морския плаж не можеш да се заразиш с коронавирус
Снимка: Архив "Десант"
08 Май 2020, Петък


И все пак трябва да се спазва дистанция. Вижте какво още е нужно да се спазва

Автор: Десант

Да се лежи на пясъка тази година е точно толкова безопасно, колкото беше и миналата година, и преди 10 години, заяви професорът по морска микробиология Адамантиа Ефстратиу. Според преподавателя по океанография Раня Зораки, дори и да сме на плажа, трябва да се поддържа известна дистанция.

В интервю за гръцката агенция „Практорио фм“ двете преподавателки коментираха вероятността някой да се зарази с коронавирус на плажа или в морето.

При плуването в морето важат същите правила, както за което и да е място на открито. Хората трябва да внимават, ако някой кашля, да стои на разстояние поне метър и половина.

Иначе от самата морска вода няма как да се заразим с коронавирус и да се разболеем от това.

Относно плажа, поради слънчевата светлина и високите температури вирусът не може да оцелее, дори и да го има в пясъка.

Хората просто трябва да спазват правилото да стоят на определената дистанция един от друг. Препоръчва се на плажовете с шезлонги да се осигури най-малко 5 квадратни метра площ за всеки турист, за да се избегне близък контакт със съседа.

Що се отнася до идеята между шезлонгите да се поставят прегради от плексиглас като средство за защита Зораки смята, че тази идея може да бъде опасна, особено за малките деца.

Според проф. Ефстратиу, всички планове за поставяне на странни конструкции на пясъка са прекалени и нямат нищо общо с опазването на общественото здраве.

Източник: БГНЕС и МИА


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки