НФСБ със законопроект за компенсация на концесионерите на плажовете


НФСБ със законопроект за компенсация на концесионерите на плажовете
Снимка: Нова телевизия
07 Май 2020, Четвъртък


От националния фронт предлагат концесионната такса да падне с 50 процента

Автор: Десант

Законопроект на НФСБ предвижда компенсации за концесионерите на плажовете, когато бъдат премахнати цените на чадърите и шезлонгите.

Това заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Това е мярката, която Националния фронт за спасение на България внесе със специален законопроект. В него е заложено задължителното освобождаване на плажните съоръжения от каквито и да е такси срещу компенсация на концесионната такса или на наема", уточни той.

"Когато нашето предложение бъде прието от Народното събрание, всички различни мнения няма да имат смисъл. Когато е закон – трябва да се изпълнява. Когато има компенсации, не виждам защо някой трябва да има нещо против. Концесионната такса ще бъде по-ниска.  Нашето предложение е тя да бъде 50% надолу. Средните приходи от плажни принадлежности са около 30 % - ние предлагаме 50 % намаление на концесионната такса или наема", посочи още Симеонов.

Председателят на НФСБ обясни и мярката на правителството за спасяване на туризма чрез купони за българските граждани.

"Обединили сме се около това да се разработи внимателно системата за купони или талони, която да даде възможност един път гражданите да получат веднага достъп до хотелите и ресторантите и от друга страна да се налеят финансови средства в доста тежко пострадалия туристически сектор. От една страна - това ще даде възможност на българските граждани да летуват още в старта на сезона, а от друга – ще подпомогне тежко пострадалия туристически сектор, разясни той.

Валери Симеонов добави предложението на НФСБ – да има талони в размер на 100 лв., които да ползват и учениците - за зелени училища, екскурзии с образователна цел, състезания. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки