На разходки на остров Света Анастасия – след като морето утихне


На разходки на остров Света Анастасия – след като морето утихне
Снимки: anastasia-island.com
05 Май 2020, Вторник


От бургаската община подготвят и нови круизи

Автор: Десант

В момента, в който ветровете край черноморския ни бряг стихнат и морето се успокои, ще започне да пътува общинското корабче до остров Света Анастасия. Това ще е още едно от местата, където бургазлии и гостите на морския град вече ще могат да се разхождат в свободното си време.

В първите за май почивни дни общинското корабче, което пътува до там, направи пробни курсове до късчето земя насред Бургаския залив. През миналата седмица кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че островът ще бъде достъпен за туристите.

Единственият обитаем остров в българската акватория е отдалечен на малко повече от 6 километра от Бургас. През 2001 година той е обявен за археологически резерват, а от 2014 г. е превърнат в туристическа атракция. Миналата година той е посетен от близо 40 хиляди туристи. На него има старинна църква от XIV век, мултимедийния музей, островен ресторант, лекарна, малка къща за гости и разбира се, морски фар. 

Засега хотелчето и заведенията на острова ще останат затворени за посетителите.

Радовеста Стюърт, началник отдел „Туризъм“ към Община Бургас съобщи, че това лято общинската администрация ще предложи на бургазлии и гостите на града и разходки с корабче до бургаския квартал Крайморие, намиращ се на полуостров Форос, където отскоро има изграден модерен рибарски пристан. Мястото е атрактивно и с прекрасния си и много добре поддържан плаж с романтични заведения край него.

Като идея за разнообразяване на туристическия продукт е и евентуалното предлагане на вечерна разходка с корабче из Бургаския залив. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки