Валери Симеонов: Чадърите и шезлонгите това лято ще са безплатни


Валери Симеонов: Чадърите и шезлонгите това лято ще са безплатни
Снимка: Пресцентър на МС
05 Май 2020, Вторник


Вижте още какви мерки в туризма бяха обсъдени на проведения днес Коалиционен съвет

Автор: Десант

„До 15 юни няма как да има туризъм, разбрахме се, че строителството в курортите, само през тази година, ще бъде удължено до 15 юни", заяви Валери Симеонов след проведения днес Коалиционен съвет, на който бяха обсъдени някои предложения в сферата на туризма.

Лидерът на НФСБ информира също, че ще се прилага използването на талони или купони – ваучери. „Разбрали сме се те да бъдат използвани само от хора, които са плащали осигуровките си. Размерът и действието на ваучерите предстои да бъде прецизирано. Имаме единодушно мнение и позиция, че ваучерите ще се използват като средство за насърчаване на туристическия бранш. Те ще бъдат възможни и за ученици – за зелени училища, например", уточни Симеонов.

Категорично плажните принадлежности – чадъри, шезлонги, масички – ще бъдат безплатни, съобщи още Валери Симеонов.

Ето и другите мерки, които са обсъдени:

По искане на ресторантьорския бизнес ще се измени последната заповед на министъра на здравеопазването – разстоянието между масите ще бъде 1,5 метра, а не 2,5 метра. Обслужващият персонал ще работи с шлемове, а не само с маски.

В отговор на въпрос Томислав Дончев каза, че следващата мярка би могла да бъде отварянето на детските градини. Ще се изчака обаче да се види какъв ще бъде опитът на държавите от ЕС, които отварят детските градини.

По повод увеличението на безработните вследствие пандемията, Валери Симеонов посочи, че управляващата коалиция вижда голям потенциал в строителството и големите инфраструктурни обекти за отваряне на работни места.

Ще се работи ускорено за доизграждането на магистрала "Хемус", на северния обход на Бургас, който ще поеме трафика към Слънчев бряг и другите курорти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки