На Гергьовден тръгва изложбата конкурс „Историческа живопис“


На Гергьовден тръгва изложбата конкурс „Историческа живопис“
Битката на кан Тервел с арабите при Константинопол, худ. Васил Горанов.
04 Май 2020, Понеделник


Тогава отново ще отвори отвори врати за посетители и Историческия парк

Автор: Десант

На 6 май, Гергьовден, от 10:00 часа Историческият парк в близост до Варна отново ще отвори врати за посетители, съобразено с последната заповед на Министъра на здравеопазването и всички мерките, необходими за запазване здравето на посетителите.

Това ще съвпадне и с началото на изложба-конкурс „Историческа живопис“. Тя ще се проведе на място в Исторически парк, но също и онлайн, за да може да достигне до повече хора и ценители на това изкуство в България и по света, тъй като ще бъде преведена на различни езици.

От 6 до 24 май всички посетители на Исторически парк ще могат да разгледат картините, а хора от цялата България и света ще могат да гласуват онлайн за любимите си творби. 

Изложбата се провежда с цел подпомагане на българските живописци, които творят своите картини на историческа тематика и по-конкретно –  антична и средновековна история, случила се по нашите земи.

Гласуването ще се проведе на 2 етапа – гласуване на публика и жури, като всички гласове ще имат еднаква тежест.

Общият награден фонд възлиза на стойност 13 000 лева, като суми от 10 000, 2 000 и 1 000 лева ще получат съответно победителите на първо, второ и трето място в конкурса. Всички останали картини ще имат възможността да бъдат закупени от всеки, който има желание лично да подпомогне творците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки