НФСБ: Политиците да не се правят на лекари


НФСБ: Политиците да не се правят на лекари
Валери Симеонов: Имаме сериозен щаб, съставен от професионалисти
27 Април 2020, Понеделник


Щабът ще каже кога да падне извънредното положение, категорични са от патриотичната формация

Автор: Десант

„Искането на БСП е пореден епизод от оперетата „механично заяждане“. Г-жа Нинова, която вижда съществуването си в политиката единствено като опит за противопоставяне с министър-председателя или с други думи – опит да свети с отразена светлина, за пореден път внася едно безсмислено предложение“.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на ТВ Европа тази сутрин.

Той беше категоричен, че ако опозицията и Нинова са имали нужда от компетентна информация, свързана с разпространението на коронавируса – би трябвало да поканят на изслушване Щаба, главния здравен инспектор или някой от хората, които отговарят за това.

„Ако са имали нужда от изслушване на административните мерки и това какви мерки взима държавата – е трябвало да поканят здравния министър, на когото всички в НС вмениха правото да издава заповеди, свързани с противодействие на разпространението на заразата. „Но както виждате – опозицията не прави нито едното нито другото, а просто търси поредната оперетна сценка, която да бъде излъчвана по телевизиите“, заключи Валери Симеонов.

По думите му имаме сериозен щаб, съставен от професионалисти, който информира българските граждани сутрин и вечер. „Не познавам друга държава, в която това да се прави така“, подчерта лидерът на НФСБ.

Изслушване ще има – министър-председателят ще бъде в залата на НС, ние също. За да не продължат упреците в безотговорност и неуважение към политическия опонент, съобщи Валери Симеонов.

Позицията на НФСБ е, че когато има болест – трябва да се слушат лекарите.

„Аз бих препоръчал на някои мои колеги да на се изживяват като лекари, защото могат да си спечелят прозвището „Д-р Смърт“. НФСБ е за спазване на мерките в размера, мащаба и срока, които Щабът е решил. И приказките за прекратяване на извънредното положение преди това да е препоръчано от Щаба не е нищо друго, освен опит за подмазване на част от хората – или иначе казано – популизъм.

Тези радетели за психическото здраве на гражданите, които са затворени в къщи, да не забравят, че психически болести имат живите хора. Мъртвите нямат нищо!“, подчерта Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки