НФСБ предложи още преди година по-сурови наказания за пияни и дрогирани шофьори


НФСБ предложи още преди година по-сурови наказания за пияни и дрогирани шофьори
24 Април 2020, Петък


От патриотичната формация подновяват предложението си и настояват то да бъде разгледано от Народното събрание

Автор: Десант

НФСБ предложи още преди година по-сурови наказания за пияни или дрогирани шофьори, както и за нарушители, причинили тежки пътни инциденти.  Промяната в Наказателния кодекс е внесена на 29 март 2019 г.

За съжаление, трагичният инцидент с журналиста Милен Цветков, както и зачестилите тежки катастрофи, причинени от употребили алкохол или наркотици шофьори, показват, че сме били на прав път още тогава. По тази причина подновяваме предложението си и настояваме то да бъде разгледано от Народното събрание, информират от патриотичната формация.

По-строгите санкции са за случаите, когато деянието, макар и причинено по непредпазливост, е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, или техни аналози, когато е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице, когато лицето е избягало от местопроизшествието или е управлявало, без да има необходимата правоспособност, както и на пешеходна пътека при причиняване на смърт.

В тези случаи се предлага наказанието лишаване от свобода да бъде завишено - като вместо досегашните от 3 до 15 години, се предвидят от 5 до 20 години, а в особено тежки случаи - лишаването от свобода, вместо от 5 до 20 години, да стане от 10 до 30 години.

С предложеното изменение на чл. 343, ал. 3, буква „б” от Наказателния кодекс се цели постигането на по-голяма адекватност на наказанието спрямо резултата от деяния, при които се извършват тежки нарушения на правилата за движение по пътищата, които са животозастрашаващи и дори често се стига до отнемането на човешки животи.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Heko
24.04.2020 18:09:12
0
0
Съгласен съм с тях така трябва да е ама тестовите им да са малко по реални не може да си испушил една трева и на следващия ден да ти вземат книжката същата работа е като да сенапиеш вечерта и на др ден бамм.. Нереални глупости просто са това..
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки