Абитуриенти от Бургас дариха парите си за бала за храна на нуждаещите се


Абитуриенти от Бургас дариха парите си за бала за храна на нуждаещите се
Снимка: Община Бургас
23 Април 2020, Четвъртък


Дванадесетокрасниците са от ППМГ „Акад. Никола Обрешков" в морския град

Автор: Десант

Бъдещите абитуриенти от 12„в" клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков" в Бургас се обединиха около една добра идея - да направят нещо хубаво в полза на нуждаещите се. Те дариха парите за завършването си за храна на бургазлии в затруднено положение.

В четвъртък приготвените пакети с хранителни продукти бяха разпределени от директора на математическата гимназия  Красимир Стоянов и класния ръководител на 12„в“ Красимира Янева. 

Абитуриентите сами са изготвили списък какво ще се купи с парите, които смятали да похарчат за бала си, и го изпратили до няколко търговски вериги в морския град, за да изберат най-добрата оферта.Дванайсетокласниците оповестиха идеята си и във видео, което разпространиха във Фейсбук.

Те стриктно спазват изискванията за безопасност,  затова стоят по домовете си и следят онлайн как техният план става реалност.

Пакетите съдържат продукти, необходими за всяко домакинство. Те ще стигнат до 25 семейства  чрез екипите на общината от ресорите култура, туризъм и спорт, които извършват доставки по домовете от началото на извънредното положение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки