Спряха микробус, превозвал незаконни бидон с хайвер и прясна риба


Спряха микробус, превозвал незаконни бидон с хайвер и прясна риба
Снимка: ИАРА
23 Април 2020, Четвъртък


От ИАРА припомнят, че по време на забрана не се допуска превозването и пренасянето на риба в прясно и охладено състояние

Автор: Десант

На 21 април, след подаден сигнал, на главен път Бургас – Варна служители на МВР-Несебър, експерти от БАБХ и инспектори на „РК“-Бургас са спрели бял микробус, превозващ продукти от риболов.

Контролните органи на ИАРА са извършили проверка на автомобила и са установили, че се превозва охладена прясна риба от вида шаран, сребриста каракуда и сулка.

Освен рибата с общо тегло 237,410 кг. в микробуса са открити и бидони с хайвер с общо тегло 107,350 кг.

При поискване на документи, шофьорът предоставя удостоверение за регистрация на МПС по чл.246 от ЗВД, както и придружаващи фирмени документи и такива, които са на чужд език. Не е предоставена декларация за произход и превоз съгласно изискванията по чл.46, ал.4 от ЗРА.

От ИАРА припомнят, че по време на забрана не се допуска превозването и пренасянето на риба в прясно и охладено състояние във връзка с чл.32, ал.1 и ал.4 от ЗРА.

Рибата и хайверът са иззети на съхранение с акт от служителите на БАБХ. На управителят на фирмата, чиято собственост е микробусът също ще бъде съставен акт от контролните органи на ИАРА за нарушаване разпоредбите на ЗРА.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки