В Бургас откриват нов научен институт


В Бургас откриват нов научен институт
22 Април 2020, Сряда


Той ще бъде разкрит в университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Автор: Десант

По предложение на ректора на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас и въз основа на решения на Академичния съвет на висшето училище, в него ще бъде разкрит нов научноизследователски институт. Там ще се извършват фундаментални и приложни изследвания в приоритетни за държавата области на науката.

Центърът ще обединява дейността на изследователските екипи и научните лаборатории на вуза. Той ще разработва проекти от национални и международни научни програми, ще се организират конкурси за участие в проекти, финансирани от специално учреден от висшето училище фонд за научни изследвания; ще се провеждат научни форуми, ще се изгражда нова научна инфраструктура и ще се участва в международни изследователски мрежи.

В звеното ще функционира и дигитален център. Основната му цел ще е подобряване на екосистемата на виртуална реалност в рамките на обмена на знания за България и Балканите.

В партньорство с местни компании от агроиндустрията, автомобилостроенето, въздухоплаването и други сектори ще се подпомогне инициативата им за цифровизация. Освен това ще се създават и популяризират иновативни програми за обучение в различни професионални области.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки