Река Тунджа се оцвети в лилаво в Ямбол


Река Тунджа се оцвети в лилаво в Ямбол
22 Април 2020, Сряда


По данни на местното ВиК дружество се касае за залпово изпускане

Автор: Десант

На 16 април, във връзка с постъпил сигнал в РИОСВ – Стара Загора за оцветяване в лилав цвят на река Тунджа в Ямбол, е извършена проверка от експерти на РИОСВ – Стара Загора и Регионална лаборатория - Стара Загора към ИАОС. Взета е една проба отпадъчни води от „Индустриален колектор“, част от канализационната система на Ямбол.

Канализационнната система се експлоатира от „ВиК“ ЕООД, Ямбол и има издадено радзрешително за заустване на отпадъчни води от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” (БД ИБР) - Пловдив.

Взети са и две водни проби – повърхностна вода от река Тунджа в Ямбол, преди и след заустването на “Индустриален колектор“ в р. Тунджа. След получаване на резултатите от физико-химичните анализи ще бъдат предприети нормативно определените действия съгласно Закона за опазване на околната среда и Закона за водите.

По същия сигнал, отново на 16 април, е извършена проверка с пробонабиране и от „ВиК“ ЕООД, Ямбол, при която са взети две проби – от “Индустриален колектор“ и от първата шахта от уличната канализация на дружството ,,Е.Миролио‘‘. По данни на ВиК дружеството взетите водни проби имат бледолилав цвят и се касае за залпово изпускане.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки