Валери Симеонов: Мярката 60:40 и „стоенето в къщи“ не помагат на бизнеса


Валери Симеонов: Мярката 60:40 и „стоенето в къщи“ не помагат на бизнеса
22 Април 2020, Сряда


Държавата трябва да осигури пазари, а не кредити, категоричен е депутатът и лидер на НФСБ

Автор: Десант

„Мярката 60:40 има по-скоро медиен ефект, отколкото реални, полезни резултати за бизнеса. Тя насърчава „стоенето в същи“, едни по-скоро, синдикални мерки, насочени механично към запазване на работни места. Вместо към реална помощ за бизнеса и обезпечаването на пазари от страна на държавата“.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Здравей България" на Нова телевизия тази сутрин в коментара си за пакета от икономически мерки, които НФСБ предлага за справяне с кризата от COVID 19.

„Каквито и кредити да дава държавата, каквито и мерки да предлага за запазването на работни места – никой бизнесмен няма да запази тези работни места и да поддържа производството си, ако няма къде да пласира своята продукция, ако няма пазари“, каза още Валери Симеонов. За съжаление думата на бизнеса не е била чута преди да се предприемат мерките.

Държавата трябва да помага за обезпечаването на пазарите, да насърчава създаването на фирми дори с „няколко багера и работника“, за да има реален резултат от помощта, категоричен бе Валери Симеонов. Затова са и мерките, предложени от НФСБ.

Става дума за големите държавни инфраструктурни проекти, за които има проектна готовност и предвидени пари в бюджета

И даде пример с ВиК-сектора, за който вече има предвидени готови проекти за обекти на стойност 1.8 млрд. лв.

С ремонт на язовирни стени и съоръжения на стойност 500 млн. лв., с приключено проектиране. „Има над 400 язовира, които цъкат като адска машина, особено при едни проливни дъждове сега. Те са окачествени като рискови“, подчерта лидерът на НФСБ.

Той добави и спешните ремонти на опасни мостове и виадукти, за които също има готови проекти вече – само там са 5 броя на стойност 25 млн. лв.

„Тези пари ще доведат до нещо, което ще остане и след кризата. „Стоенето в къщи“ няма да доведе до нищо“, категоричен бе Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки