Масирани проверки за незаконен дърводобив текат в цялата страна


Масирани проверки за незаконен дърводобив текат в цялата страна
Снимката е илюстративна
21 Април 2020, Вторник


Горските служители са съставили близо сто акта за нарушения

Автор: Десант

Близо сто акта за нарушения са съставили горските служители на Изпълнителна агенция по горите и 16-те регионални дирекции по горите за последната седмица.

Извършени са над 3000 проверки, съобщават от ИАГ.

Проверени са 358 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 395  обекта за добив на дървесина, 1124 превозни средства, транспортиращи дървесина, 206 риболовци и 780 други физически лица. Горските служители са съставили 98 акта за нарушения, от които 77 са по Закона за горите и 21 по Закона за рибарството и аквакултурите.

От съставените 33 констативни протокола, пет са с неизвестен извършител.  Проверяващите са задържали общо 51 пр. куб. м дърва за огрев, 16 куб. метра дървесина, 3 МПС, 4 каруци, 2 коня и 2 бензиномоторни триона.

По време на празничните дни, на 17 април, горски инспектори на Регионална дирекция по горите - Пловдив, при рутинен обход в землището на с. Устина, обл. Пловдив, установяват три лица, запалили огън в горска територия. Нарушителите са санкционирани за палене на огън на нерегламентирано мяст, по време на пожароопасен сезон.

Същият ден служители на  Регионална дирекция по горите - София са установили сеч на 195 броя дървета в землището на с. Новачене, общ. Ботевград. На същото място са установени и 6 куб. м. дърва за огрев. Нарушението е констатирано в държавна горска територия, за която няма издавани позволителни за сеч. Съставен е констативен протокол, с който е задържана дървесината. Работата по случая продължава.

На 19 април в с. Скравена, общ. Ботевград, е съставен акт за разтоварване на немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев. Дървесината е задържана в базата на Държавна горско стопанство - Ботевград.

За последните три дни, служители на Регионална дирекция по горите - Велико Търново, са съставили 7 акта за транспорт на незаконна дървесина. Задържани са 2 каруци, 2 коня и превозваните незаконни дърва.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки