В извънредно положение: Гражданите на Бургаска област са сред най-дисциплинираните


В извънредно положение: Гражданите на Бургаска област са сред най-дисциплинираните
16 Април 2020, Четвъртък


Не може да се каже същото обаче за жителите на Сливен, сочи справка от Апелативна прокуратура – Бургас

Автор: Десант

Общо 105 са образуваните досъдебни производства за нарушаване на противоепидемиологичните мерки, които се провеждат под наблюдението и ръководството на прокуратурите от Апелативен район – Бургас.

Данните обхващат времето от 13 март (когато бе въведено извънредното положение на територията на Република България, свързано с противодействие на разпространението COVID-19 в страната) до 16 април, включително. Тези производства са подсъдни на петте Районни прокуратури, които влизат в обхвата на Апелативни район – Бургас.

Най-голям е броят на досъдебните производства, наблюдавани от прокурори в Районна прокуратура – Сливен. Те са общо 61. Припомняме, че териториалният обхват на Районна прокуратура – Сливен включва всички населени места от Област Сливен, както и две села, част от Област Стара Загора.

Прокурори от Районна прокуратура – Ямбол наблюдават общо 24 досъдебни производства, образувани през горепосочения период. Разследванията са за нарушения на противоепидемиологичните мерки, осъществени  в общините от Област Ямбол, както и в населени места от Община Тополовград, Област Хасково.

Най-дисциплинирани са гражданите в Област Бургас. Общо 20 са досъдебните производства, наблюдавани от прокурорите от трите районни прокуратури, имащи подсъдност в областта. Всички те са под ръководството на прокурори от  Районна прокуратура – Бургас, която има обхват на подсъдност в общините - Бургас, Созопол, Камено, Царево, Средец, Царево, Малко Търново, Поморие и Несебър.

В Районните прокуратури в Айтос и Карнобат няма образувани досъдебни производства за нарушаване на противоепидемиологичните мерки.

От посочените 105 досъдебни производства две са внесени в съд и са приключили с влязъл в законова сила съдебен акт. Те са в Районна прокуратура – Сливен. По останалите досъдебни производства разследването не е приключило.

Досъдебните производства се взимат на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас, съобразно указанията на Главния прокурор на Република България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки