86-годишна жена дари пенсията си на пловдивска болница


86-годишна жена дари пенсията си на пловдивска болница
16 Април 2020, Четвъртък


Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове, казват от ръководството на болницата

Автор: Силвия Горанова

Пловдивчанка на 86 години дълбоко трогна екипа на „УМБАЛ-Пловдив“, след като дари пенсията си от 300 лв. на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени за медиците предпазни средства срещу COVID-19. Благородният жест бе направен дни преди големия християнски празник - Великден.

Жената е пациентка на болницата и многократно е лекувана тук. Сутринта е пристигнала на входа и заявила на охраната, че иска да отиде при изпълнителния директор. Отговорили й, че няма как да я пуснат, заради въведените противоепидемични мерки. Тогава тя позвънила на лекаря, който се е грижил за нея преди време и успял да я върне към живота. След като медикът слязъл, тя обяснила, защо е дошла и му връчила плика със сумата, за да го предаде на ръководството. Единствената молба на пенсионерката била името й да не бъде оповестявано публично.

Медиците и работещите в болницата точно в този момент, когато епидемията от коронавирус е завладяла света, имат нужда от подкрепа и съпричастност, затова реших да даря толкова средства, колкото имам възможност, каза жената.

„УМБАЛ-Пловдив“ получи дарения от различни фирми и лица, на които сме безкрайно благодарни, но жестът на тази възрастна жена ни трогна до сълзи, коментира директорът д-р Динчо Генев: "Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка. Независимо че идва един от най-големите християнски празници - Великден, останете си вкъщи, запазете вашия и живота на близките си.“


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки