Ето как се спазват противоепидемичните мерки във военните училища


Ето как се спазват противоепидемичните мерки във военните училища
16 Април 2020, Четвъртък


Сценарият на военно-приложните игри бе със специален „великденски“ момент

Автор: Янко Крумов

С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски яйца, часове по самоподготовка и други активности преминават дните на великденските празници за курсантите от Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

Всички мероприятия по отбелязването на Възкресение Христово (Великден) се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки, обявени от здравните власти, за недопускане разпространение на коронавирус COVID-19, съобщават от Министерството на отбраната.

Курсанти от Факултет „Общовойскови“ на НВУ днес, 16 април, проведоха в района на университета във Велико Търново военно-приложно състезание на тема „Движение по азимут“. В него се включиха десет отбора, съставени от курсанти от всички курсове и специализации на факултета.

Заедно със съдиите и „противниковите“ групи, общо участие в надпреварата взеха близо 100 курсанти.

След старта, даден от началника на НВУ полковник Иван Маламов, и преодоляване на различни препятствия, първите три отбора в крайното класиране получиха специална награда, осигурена от ръководството на военния университет.Всички участници в надпреварата бяха екипирани със средства за лична защита и средства за балистична защита. Сценарият на военно-приложните игри бе със специален „великденски“ момент, а участието в тях допринася за изграждането на лидерски качества и бойно-приложни умения, необходими в процеса на подготовката на бъдещите офицери.  

На 15 април вечерта военно-приложни игри проведоха и курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен на НВУ „Васил Левски“ в района на университета в Шумен. В надпреварата участваха отбори, съставени от по 25 души от всички курсове и специализации на факултета.

Ръководствата на висшите военни училища осигуряват всички необходими грижи за запазване здравето на курсантите.1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ААААААа
16.04.2020 12:05:14
2
1
Да, вижда се колко се спазват мерки - никой не носи маски, набутали се се един в друг. Но това е - за едни важат правилата, други си правят каквото си искат...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки