Ето как се спазват противоепидемичните мерки във военните училища


Ето как се спазват противоепидемичните мерки във военните училища
16 Април 2020, Четвъртък


Сценарият на военно-приложните игри бе със специален „великденски“ момент

Автор: Янко Крумов

С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски яйца, часове по самоподготовка и други активности преминават дните на великденските празници за курсантите от Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

Всички мероприятия по отбелязването на Възкресение Христово (Великден) се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки, обявени от здравните власти, за недопускане разпространение на коронавирус COVID-19, съобщават от Министерството на отбраната.

Курсанти от Факултет „Общовойскови“ на НВУ днес, 16 април, проведоха в района на университета във Велико Търново военно-приложно състезание на тема „Движение по азимут“. В него се включиха десет отбора, съставени от курсанти от всички курсове и специализации на факултета.

Заедно със съдиите и „противниковите“ групи, общо участие в надпреварата взеха близо 100 курсанти.

След старта, даден от началника на НВУ полковник Иван Маламов, и преодоляване на различни препятствия, първите три отбора в крайното класиране получиха специална награда, осигурена от ръководството на военния университет.



Всички участници в надпреварата бяха екипирани със средства за лична защита и средства за балистична защита. Сценарият на военно-приложните игри бе със специален „великденски“ момент, а участието в тях допринася за изграждането на лидерски качества и бойно-приложни умения, необходими в процеса на подготовката на бъдещите офицери.  

На 15 април вечерта военно-приложни игри проведоха и курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен на НВУ „Васил Левски“ в района на университета в Шумен. В надпреварата участваха отбори, съставени от по 25 души от всички курсове и специализации на факултета.

Ръководствата на висшите военни училища осигуряват всички необходими грижи за запазване здравето на курсантите.



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ААААААа
16.04.2020 12:05:14
2
1
Да, вижда се колко се спазват мерки - никой не носи маски, набутали се се един в друг. Но това е - за едни важат правилата, други си правят каквото си искат...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки