Evrotrust ще осигурява безплатни електронни подписи


Evrotrust ще осигурява безплатни електронни подписи
15 Април 2020, Сряда


Българските граждани и малкият и средният бизнес ще може да ползват услугата по време на извънредното положение до 13 май включително

Автор: Десант

Българската компания Evrotrust Technologies, осигуряваща технология и мобилно приложение за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път, без аналог в света като функционалност, ще предоставя безплатно електронни подписи на българските граждани и малкия и средния бизнес по време на извънредното положение до 13 май включително.  

През март Evrotrust стана част от инициативата на Държавна агенция “Електронно управление” (ДАЕУ), с която агенцията предостави възможност на гражданите и бизнеса да заявяват административни услуги от държавата електронно чрез единния портал www.egov.bg, като подписват безплатно заявленията си с мобилния квалифициран е-подпис на компанията за периода на извънредното положение.

Evrotrust сега надгражда тези усилия и осигурява допълнителна подкрепа на потребителите и бизнеса в адаптирането им към новата среда. Жестът е и в знак на солидарност към усилията на обществото да се справи в условията на епидемия от коронавирус (COVID-19). 

“Никога досега услугите ни не са били по-търсени и желани. Никога не сме имали толкова огромен брой заявки за регистрация и интеграция на мобилното ни приложения за толкова кратко време. За изминалия месец имаме над 400% ръст на регистрациите и броя сваляния на мобилното ни приложение, както и десетократно увеличение на е-подписите през апликацията ни", коментира проф. Георги Димитров, член на съвета на директорите на Evrotrust.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки