Община Бургас публикува списъка на първите, които ще получат екологични печки


Община Бургас публикува списъка на първите, които ще получат екологични печки
14 Април 2020, Вторник


Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да участват и в основната фаза с вече подадената документация

Автор: Десант

Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда.

В Пилотната фаза на Интегрирания проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" заявления подадоха 131 домакинства, като над 80 от тях ще получат нови отоплителни уреди. Приемът на документи продължи от 21 януари до 31 март 2020 г.

Класирането на кандидатите в Пилотна фаза е публикувано в официалния интернет портал на Община Бургас, раздел "Околна среда", "Проекти", на адрес:
https://www.burgas.bg/uploads/311b66827ee8b06858a5817bf50d83b5.pdf

В настоящия етап - Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработеният подход за смяна на старите печки. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още допълнително 1 914 домакинства.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтажа и обучение за използването им. Гаранционният срок на новите уреди е 5-годишен.

Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да участват и в основната фаза с вече подадената документация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки