Специализираната прокуратура предаде на съд за тероризъм ученика бомбаджия от Пловдив


Специализираната прокуратура предаде на съд за тероризъм ученика бомбаджия от Пловдив
13 Април 2020, Понеделник


Разследването е установило, че през януари 2019 г. тогавашният деветокласник започнал да се интересува от идеологията на Ислямска държава

Автор: Десант

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу непълнолетния ученик от Пловдив, който от януари до юни 2019 г., с цел създаване на смут и страх в населението, изготвил и държал в две тавански помещения в жилищния си блок огромен обем самоделни взривни устройтва и пиротехнически изделия.

На 5 юни м.г. при проведени действия по разследването бяха намерени и иззети тръбна бомба, задействаща се по електрически способ, взривно устройство, съдържащо 1,85 кг взривно вещество, пирони и късове ламарина, поставени в обвита с опаковачно тиксо бяла пластмасова саксия, както и 14,5 кг. самоделна взривна смес в пластмасови бутилки за минерална вода.

Намерени са и голям брой пиротехнически устройства с различен обем - в поцинкована тръба, в цилиндричен пластмасов контейнер, в химикалка, в картонени тела, както и 2,255 кг самоделно изготвена пиротехническа смес.

Разследването е установило, че през януари 2019 г. тогавашният деветокласник започнал да се интересува от идеологията на Ислямска държава.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки