Синдикатите похвалиха правителството за мерките срещу коронавируса


Синдикатите похвалиха правителството за мерките срещу коронавируса
13 Април 2020, Понеделник


С вашата експертна помощ съм убеден, че ще намерим най-правилните решения за българския народ, върна им жеста Бойко Борисов

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров и Димитър Манолов. Във фокуса на разговора бяха социалните и икономически мерки, които правителството предприе в подкрепа на българските работници и на бизнеса за времето на въведеното извънредно положение заради разпространението на COVID-19.

„Въведохме важни мерки като така познатата 60/40, обърнахме се в подкрепа на най-засегнатите от коронавируса сектори, подпомагаме и изключително уязвимите наши граждани като самотните родители и останалите без доход българи“, посочи по време на срещата премиерът Борисов, на която присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.

В хода на разговора синдикалните лидери заявиха, че мерките на правителството са работещи и дават резултат.

„Продължаваме с действията за справяне със социално-икономическите последици от COVID-19. А с вашата експертна помощ съм убеден, че ще намерим най-правилните решения за българския народ“, отбеляза премиерът Борисов.

Министър-председателят добави, че Министерството на труда и социалната политика всеки ден продължава да работи за откриването на нови инструменти за подпомагане на нуждаещите се групи, както и за запазване на заетостта и на доходите на работещите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки