Достъпът до Женския пазар в София ще е през КПП


Достъпът до Женския пазар в София ще е през КПП
Снимка: Столична община
10 Април 2020, Петък


През бариера ще се минава и на влизане в пазара „Димитър Петков" в столицата

Автор: Десант

От този петък се затягат мерките за борба с коронавируса на Женския пазар и пазар „Димитър Петков" в София.

Около търговските площи там са поставени заграждения. Въведено е и еднопосочно движение с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода. Целта е да се ограничи струпването на хора на едно място и да се минимизират възможностите за разпространението на заразата.

Входната точка на Женския пазар е откъм ул. „Св. св. Кирил и Методий", а изходящата - откъм бул. „Сливница".

На пазар „Димитър Петков" входът е от откъм бул. „Ал. Стамболийски", а изходът - откъм бул. „Т. Александров".

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД, обясни, че въвеждането на пропускателния режим с две КПП-та ще позволи да се управлява човекопотокът и ще подпомогне търговците да налагат дистанция при пазаруване от минимум 2 метра.

За целта на Женския пазар първоначално ще се пропуснат 80 души, а за пазар чДимитър Петков" - 40 души, след което влизането в посочените сектори ще следва принципът „излязъл-влязъл". Това означава, че нови клиенти в зоните ще се допускат само след устно уведомяване на служителите на входните точки от служителите на изходните точки за напуснали такива. Всички посетители трябва спазват необходимата дистанция.

Търговците са задължени да носят предпазни маски и ръкавици и да дезинфекцират работното си пространство. Ако не спазват това изискване, ще се прекратяват договорите им за наем. Това ще важи и за пазар „Димитър Петков".

На двата пазара са монтирани тонколони, от които звучи запис от СДВР с напомняме на хората да спазват противоепидемичните мерки, а на павилиони и сергии са разлепени и писмени инструкции за гражданите.

Чешмичките на Женския пазар са снабдени с течен сапун, като са монтирани допълнително още две мобилни чешми.

Продължава и редовната дезинфекция на Женския пазар и на пазар „Димитър Петков", както и на Предгаров площад „Ротонда". Дезинфекцията на откритите пазарни площадки се прави след приключването на пазарния ден и се комбинира с миене на цялата територия на тържищата.

Разпоредено е да се допуска по един човек в търговските обекти тип павилиони на пазарните площадки, а изчакването да става отвън на дистанция от минимум 2 метра. Такава е и дистанцията, на която трябва да пазаруват и клиентите на сергиите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки