И в Седмицата на гората из нея вършеят незаконни дървари


И в Седмицата на гората из нея вършеят незаконни дървари
Снимката е илюстративна
09 Април 2020, Четвъртък


Нарушителите са заловени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на закононарушения, свързани с незаконен добив, транспортиране и съхранение на дървесина

Автор: Десант

24-годишен мъж от с. Майско е задържан за хулиганство и възпрепятстване на горски служители да извършат служебните си задължения. Нарушението е констатирано при съвместна акция за съхранение на незаконно добита дървесина на служители от Регионална дирекция по горите – Велико Търново и РУ на МВР– Елена в района на с. Майско.

По време на проверката, мъжът е проявил грубо и агресивно отношение към проверяващите, с което им е попречил да извършат служебните си задължения.

Горските служители са задържали 11 куб. м. дърва за огрев с незаконен произход.

Нарушителят е задържан с полицейска мярка за 72 часа.

Двама мъже от севлиевското село Столът бяха арестувани, заради незаконен добив на дървесина.

На 8 април служители на севлиевската полиция и РДГ – Велико Търново пък извършили съвместна проверка в частна горска територия, попадаща в землището на село Столът.

В два от проверяваните имоти, за които нямало издадено позволително за сеч, били установени отсечени общо 26 дървета, немаркирани с контролна горска марка в основата на пъна.

В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени действия, органите на реда установили двама мъже – на 28 и 30 години, жители на село Столът, за които били налице данни, че на 7 април добили незаконно дървесината от двата имота, и в последствие я продали на различни жители от същото село.

На местопроизшествието бил извършен оглед и образувано досъдебно производство Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Нарушителите са заловени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на закононарушения, свързани с незаконен добив, транспортиране и съхранение на дървесина.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки