Музеите по света отчитат загуби до 80 процента


Музеите по света отчитат загуби до 80 процента
08 Април 2020, Сряда


Спасението в тази ситуация е създаването на повече цифрови услуги

Автор: Десант

Мрежата от европейски музейни организации NEMO проведе проучване на въздействието на ситуацията COVID-19 върху музеите в Европа. Резултатите могат да се видят ТУК.

Над 650 музея от 41 страни досега са отговорили на проучването. Повечето музеи в Европа и по целия свят са затворени за посетители, но работят. Затварянето на врати за обществото води до драстична загуба на доходи за много от тях. По-големите музеи и музеите в туристически райони отчитат загуба на доход от 75-80%.

Повече от 60% от музеите са увеличили присъствието си онлайн, тъй като са били затворени поради социални мерки за дистанциране, но едва 13,4% са увеличили бюджета си за онлайн дейности.

Повечето музеи използват социалните медии повече отпреди, като работят с hashtags и представят отделни предмети пред своята аудитория. Освен това се увеличават виртуалните турнета и онлайн изложбите.

40% от музеите, отговорили на проучването, забелязват засилени онлайн посещения. От тях 41% отбелязват увеличение на посещенията до 20% седмично на уебсайта си, 38% отбелязват увеличение до 50%, 8% отбелязват увеличение до 100%, докато 13% от музеите са отбелязали увеличение на до 500% седмично.

Много от музеите обмислят да станат по-активни в подкастите, съдържанието на живо и създаването на игри. Това насочва развитието на музеите, към търсене на обратна връзка и ангажираност на онлайн аудитории.

NEMO моли заинтересованите страни да увеличат своите цифрови усилия в бъдеще, след този период на екстремни мерки - с безпрецедентна цифрова активност. Създаването на цифрови услуги и дейности на музеите и ангажирането на цифровата аудитория са фактори за успех и се оказват все по-важни всеки ден.

Новите методи на работа в тези институции, предизвикани от тази криза, трябва да се разглеждат като основа за бъдещи, по-гъвкави методи на работа в музеите като цяло.

NEMO призовава правителствата на всички нива да инвестират в европейските музеи сега и в бъдеще, да смекчат загубите и да подкрепят това, което ни свързва, докато толкова много други неща ни разделят.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки