Медицински служители в Айтоската болница напускат, не се чувстват защитени


Медицински служители в Айтоската болница напускат, не се чувстват защитени
03 Април 2020, Петък


Много е възможно до края на деня болните от коронавирусна инфекция в града да станат трима

Автор: Мария Митева

През последните дни медицинска сестра и двама лаборанти са подали молбите си за напускане пред ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение в Айтос. Причината е, че не се чувстват достатъчно защитени. 

В инфекциозното отделение на здравното заведение има настанени двама пациенти, заразени с коронавирус. Това са майка и дъщеря. И двете са в много добро състояние, инфекцията при тях е протекла сравнително леко. Въпреки това, здравните работници, имали пряк контакт с тях, се страхуват за живота си и този на своите близки.

Опасенията на медиците е, че раздадените до момента защитни средства не са особено надеждни. Това потвърди и директорът на болницата д-р Паруш Парушев. Хората в бели престилки, които са на първа линия в битката с коронавируса в Айтос, са снабдени с по един еднократен гащеризон, малко количество еднократни маски и ръкавици, които не са с добра изолация.

Освен двете жени, има и още един пациент, настанен в болничното заведение, който също е със съмнение за коронавирусна инфекция. Направен му е тест, резултатът от който се очаква да излезе до края на деня. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки