По разпореждане на прокуратурата: Емил Димитров лично ще проверява ТЕЦ "Бобов дол"


По разпореждане на прокуратурата: Емил Димитров лично ще проверява ТЕЦ "Бобов дол"
31 Март 2020, Вторник


Проверката е във връзка с информациите за възобновяване горенето на отпадъци

Автор: Десант

Предвид голямата обществена значимост на проблема свързан със замърсяването на околната среда от дейността на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД и възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората, живеещи в населените места в непосредствена близост до съоръженията, Върховната административна прокуратура възложи на министъра на околната среда и водите в 15-дневен срок лично да извърши проверка на инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ и да представи обобщен доклад.

Проверката следва да бъде извършена лично от министъра, с оглед на правомощията и задълженията му, респективно тези на подчинените му структури.

Възлагането на проверката е и с оглед постъпилите по служебен път резултати от извършена на 30 март 2020 г. от РИОСВ-Перник проверка на ТЕЦ „Бобов дол“, разпоредена от Районна прокуратура – Дупница във връзка с информациите за възобновяване горенето на отпадъци.

Министърът на околната среда и водите следва  лично да провери и да докладва:

- изпълнени ли са изискуемите условия за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД и дали в инсталациите на същия се горят само и единствено такива съобразно издаденото комплексно разрешително;
- монтирано ли е предвиденото в комплексното разрешително оборудване /пречиствателни съоръжения - филтри , автоматични системи за извършване на собствени непрекъснати измервания и т.н./;
- съответства ли фактическото състояние на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД на всички условия залегнали в комплексното разрешително.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки