Бургаски плувци първи подеха кампанията „Аз тренирам вкъщи“


Бургаски плувци първи подеха кампанията „Аз тренирам вкъщи“
31 Март 2020, Вторник


Вижте как се подготвят младите спортисти

Автор: Силвия Горанова

Клуб по водни спортове „Бургас“ е регистриран пред 5 години, но бързо се разраства и вече наброява над 100 деца на възраст от 7 до 13 години. Негов председател е Михаил Попов, а синът му Иван е един от четиримата треньори.

Попов – младши е завършил Национална спортна академия. В момента той обучава дистанционно младите състезателите в клуба. Те са едни от първите в страната, които, веднага след въвеждането на извънредното положение, започнаха тренировки вкъщи.

Иван Попов лично прави упражненията у дома, защото е важно да се види правилното им изпълнение. След което заснетите клипчета изпраща на своите възпитаници или ги качва на страницата на клуба. Те са достъпни за всички, които биха искали да поддържат спортна форма вкъщи. (Клипчетата можете да видите тук.)

Може ли реално обаче да се поддържа добра физическа форма в условия на изолация у дома и колко време е нужно да се тренира ежедневно, за да не се отпусне тялото на човек?

Около 80 минути, ако става дума за човек, който активно се занимава със спорт, казва Иван. За всички останали са достатъчни и 40 минути, казва Иван.

Много по-лесно се излиза от форма, влизането отново после е трудно, категорични са баща и син Попови. Това е и идеята на тренировките „на сухо“ - да могат след отмяната на извънредното положение малките плувци да наваксат по-лесно пропуснатите тренировки. Още повече, предстоят им тежки състезания през летните месеци, за които няма да имат време да се подготвят. Затова треньорите призовават всички свои състезатели да бъдат силни и дисциплинирани.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки