Що е то "онлайн училище" в ромската махала (СНИМКИ)


Що е то "онлайн училище" в ромската махала (СНИМКИ)
31 Март 2020, Вторник


От 13 март всички училища в страната преминаха на електронно обучение. Как протича учебния процес обаче там, където децата нямат компютри?

Автор: Светлана Николова

Ана Андонова е хигиенистка в основно училище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“. От 13 март, когато в страната ни бе въведено извънредно положение, тя временно е преназначена като образователен медиатор.Заедно с още трима нейни колеги обикаля всеки ден квартала, за да осъществява връзката между школото и децата, които нямат в домовете си компютри. Тук, по обясними причини, онлайн обучението е невъзможно.

Работното време на четиримата медиатори е от  9,00 часа сутринта до 4 следобед. Задачата им е да раздават тестове и учебни материали на децата от първи до осми клас, след което да събират отговорите и решените задачи и да ги предават обратно в училището.

Питаме ги, освен да раздават материали на децата, свързани с учебния материал, опитват ли се да ограмотят техните родители за ограничителните мерки, въведени от правителството във връзка с разпростанението на коронавируса.Всичко им обясняваме, те са наясно, че не трябва да излизат навън, имат си и маски, обясняват медиаторите.

Наша проверка на място обаче установи, че мерките спазват единствено четиримата наши събеседници, снабдени от училищното ръководство с маски, ръкавици и гащеризони.

Очевидно препоръките на националния кризисен щаб гражданите да си стоят у дома, да не излизат без причина на улицата и да не се събират на групи, не се отнасят до останалите жители на квартал „Победа“.Точно това бе и основната причина на 29 март областната дирекция на полицията да издаде заповед за обособяване на няколко КПП-та, които да ограничат движението от и към квартала.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки