От днес: В Малко Търново е въведен вечерен час за всички жители


От днес: В Малко Търново е въведен вечерен час за всички жители
30 Март 2020, Понеделник


Ето каква организация е създадена в общината за получаване на пенсиите

Автор: Десант

Гражданите на Малко Търново нямат право да излизат от домовете си между 21,00 ч. и 07,00 ч. Срокът на мярката е до отмяна на извънредното положение в страната. Решението е взето на днешното заседание на Общинския кризисен щаб в странджанското градче.

Ограниченията не се отнасят само за лицата, пряко ангажирани в организацията и дейностите по борба с разпространението на COVID-19, както и за работещите на сменен режим на работа, уточни кметът Илиян Янчев.

Новото работно време за хранителните магазини на територията на общината ще бъде до 21,00 ч. предвид въвеждането на лятното часово време.

Контролът по изпълнението и спазването на тези мерки за ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 е възложен на Районно управление - Малко Търново.

Във връзка с предварително проведени разговори с Териториално поделение на Български пощи ЕАД – гр. Бургас относно организация за раздаване на пенсиите на възрастните хора, общинската администрация поема следните ангажименти:

- Който желае да му бъде доставена пенсията у дома от служител на Български пощи ЕАД, да се обади на телефон 05952/30-21 или 0878115559 до 12,00 ч. на 6 април.

- Който желае да упълномощи свое дете или съпруг/съпруга да получи пенсията му на гише, може да попълни пълномощно - бланка, като същата може да получи от офиса за обслужване на граждани към общината, да го изтегли от сайта на община Малко Търново или да му се достави на адрес. За доставянето до адрес - записване на тел. 05952/30-21, 0878115559 до 03.04.2020, 17.00 ч. Пълномощното се използва еднократно за месеца и не се заверява нотариално.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки