Предложение: Да отпадне тротоарното право за малките търговски обекти


Предложение: Да отпадне тротоарното право за малките търговски обекти
30 Март 2020, Понеделник


Вижте какво още предлагат няколко организации от Бургас

Автор: Десант

От Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес, бургаската Регионална занаятчийска камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация - Бургас и още няколко организации внесоха няколко предложения в Община Бургас мерки, които целят да се облекчи местния бизнес в условията на предстоящия летен сезон.

Една от тях е да се освободят от заплащане на такса за ползване на тротоари, площади, улични платна и терени с друго предназначение и от заплащане цена на услугите за събиране, транспортиране и депониране на битови отпадъци от преместваеми обекти лица, в полза на които е издадено разрешение за поставяне на обекти по чл.56 от ЗУТ, както и собствениците на обекти по отм. чл. 120, ал. 4 от ППЗТСУ.

Вносителите посочват, че мярката следва да важи за обекти, които са затворени на основание заповедта на министъра на здравеопазването или доброволно са затворили във връзка с извънредното положение и ограничаването на пандемията, като това облекчение е разумно да остане в сила между 3 и 6 месеца след края на пандемията.

Предлага се да бъде приспаднат патентния данък за периода на извънредното положение на всички лица, които вече са го заплатили спрямо изискванията на Закона за местните данъци и такси.

В тази връзка се предлага също Общинският съвет да приеме решение, с което да възложи на кмета на град Бургас да се опита да договори на национално ниво част от средствата, които ще бъдат получени от Европейския съюз и преразпределяни от Министерски съвет и/или Българската банка за развитие да бъдат насочени към Общините.

На местно ниво всяка общинска администрация да изработи механизми за разпределяне на тези средства и малките и средни предприятия да могат да кандидатстват по предварително оповестени ясни критерии, за тези средства.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки