Гимназията по морско корабоплаване и риболов в Бургас с успехи в дистанционното обучение


Гимназията по морско корабоплаване и риболов в Бургас с успехи в дистанционното обучение
29 Март 2020, Неделя


Родители благодарят на учителите, децата учат много повече, отколкото в училище

Автор: Ирина Генова

С перфектна организации и много ентусиазъм протича дистанционното обучение в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола". Родители на ученици благодарят на учителите за техния професионализъм, отдаденост и отношение към младежите.

Използването на технологиите е интересно за учениците и ги привлича повече от традиционните присъствени уроци.

„Децата са много мобилизирани и доволни, радвам се, че имат толкова близка и приятелска връзка с учителите“, пише една от майките – Елена Димитрова.

„Благодаря ви, на вас и на всички други учители нашето училище, които полагате толкова много усилия, търпение и ежедневна отдаденост за децата ни! Бъдете благословени!“, благодари друга от майките – Петя Николова.

„Едно голямо благодаря към целия екип!“, възхитена е майката на Иван, Мария Ненкова.

Тя е впечатлена от организацията в училището, от нивото на преподаване и от отношенията ученици – учители. „Те се чувстват като приятели със своите учители“, сподели Мария Ненкова.

В Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" започнаха дистанционни занятия за нови знания, преподават се нови уроци. Това стана в края на миналата седмица, след като от 13 март т.г. бяха предприети мерки във връзка с пандемията от коронавирус и бе въведено онлайн обучение.

Отначало то включваше само преговаряне на усвоения вече материал по предметите, решаваха се задачи и тестове, правеха се упражнения.

Използват се платформите Shkolo и „Уча се“, както и Viber и Messenger. Въведена е платформата на Microsoft - MS Teams и Office 365 за работа изцяло във виртуални класни стаи.

„Благодаря за съдействието на всички родители, за ентусиазма, желанието и активността на нашите ученици! Благодаря на моите колеги, които в кратки срокове успяха да изградят една нова, модерна, дигитална система на обучение, в среда на пандемия, в среда на несигурност и страх. Тези хора показаха непоколебимост, увереност и хъс за работа!

Уважаеми родителите, децата ви сега учат много повече, отколкото в училище, ангажирани са и не се разсейват така, както в класната стая.“, сподели директорът на училището Христина Жабова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки