Турция е на прага на строга общонационална карантина


Турция е на прага на строга общонационална карантина
27 Март 2020, Петък


Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу призова правителството да наложи по-строг контрол над града, тъй като все още над милион души ползват градския транспорт

Автор: Десант

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поставен под нарастващ натиск да обяви по-строги мерки, тъй като случаите на коронавирус в Турция се увеличават, съобщава БГНЕС.

Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа обяви в четвъртък, че броят на новите случаи на коронавирус е нараснал с 1 196, като общо диагностицираните с вируса вече са 3 629. Смъртните случаи в Турция се увеличиха до 75, след като 16 души починаха в четвъртък.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу призова правителството да наложи по-строг контрол над града, тъй като въпреки предупрежденията за опасността, над милион души все още ползват обществения транспорт в най-големия град на Турция през критичния период.

Членовете на борда на турската Асоциация за индустрия и бизнес (TÜSİAD) призовават Ердоган в писмо да обяви строга общонационална карантина, за да може разпространението на вируса да се забави бързо - което ще позволи на бизнеса по-бързо възстановяване.

Турската Медицинска асоциация също предупреди, че правителствените мерки за изолация са недостатъчни и го призова да предостави на работниците платен отпуск, за да се предотврати смесването на милиони хора по време на работа.

Тестовете за коронавирус в Турция в четвъртък са с най-висок дял на положителни резултати от началото на тестването в страната - 16%, в сравнение с малко над 11% в сряда.

„Търкиш Еърлайнс“ спря своите полети до Ню Йорк от петък, оставяйки националния превозвач само с четири маршрута в експлоатация по време на глобалната пандемия.

Посолството на САЩ в Турция в четвъртък призова американските граждани в страната да я напуснат възможно най-скоро.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки