Нощта на музеите се отлага за есента


Нощта на музеите се отлага за есента
27 Март 2020, Петък


В Русе ще представят подносът на княз Александър Батенберг, който е първият подарък на българска земя от русенските граждани на бъдещия княз на страната

Автор: Десант

Поради сложната обстановка в световен мащаб с Сovid-19, френското Министерство на културата реши да отложи Европейската нощ на музеите, която трябваше да се проведе на 16 май, събота.

За да могат музеите да организират своето програмиране, Европейската нощ на музеите ще се проведе през есента, в събота на 14 ноември. За музеите, които вече са се регистрирали с програма, всички събития ще бъдат преназначени на тази нова дата.

Регионален исторически музей – Русе планира да покаже две нови изложби – за Дунавски карти, колекция на германски музеи, както и изложба „Градината като културно пространство“ на ИЕФЕМ-БАН.

Акцент в Нощта на музея трябваше да постави подносът на княз Александър Батенберг, който е първият подарък на българска земя от русенските граждани на бъдещия княз на страната. Предстои предоговаряне на събитията, както и планиране на нови.
В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки