В Инфекциозна болница приеха с благодарност дарението на народните представители от НФСБ


В Инфекциозна болница приеха с благодарност дарението на народните представители от НФСБ
26 Март 2020, Четвъртък


Здравното заведение работи изключително интензивно, при сериозно натоварване в областта на лечението на инфекциозните заболявания и нуждите от медицинско оборудване са големи

Автор: Десант

Изпълнителният директор на Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров” в София проф. д-р Татяна Червенякова прие днес дарението на народните представители от НФСБ.

Както вчера стана ясно, деветимата депутати от партията на Валери Симеонов закупиха с лични средства апарат за обдишване, нужен за лечението на заболели от COVID 19, и обявиха, че го даряват на специализираната болница.

Решението на депутатите от НФСБ да дарят респираторен апарат на това здравно заведение е свързано с факта, че болницата работи изключително интензивно, при сериозно натоварване в областта на лечението на инфекциозните заболявания и тук нуждите от медицинско оборудване също са големи.

Днес зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев и зам.-председателят на Здравната парламентарна комисия Георги Колев предоставиха животоспасяващия апарат и допълнително оборудване на изпълнителния директор на Инфекциозната болница проф. д-р Татяна Червенякова.

Проф. Червенякова благодари за навременната помощ на народните представители от НФСБ и изрази надежда тази инициатива да бъде последвана и от още дарители.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки