Ето как Община Поморие ще помага на своите жители


Ето как Община Поморие ще помага на своите жители
25 Март 2020, Сряда


Извънредната сесия на Общинския съвет в морския град премина при изключителни мерки за сигурност

Автор: Десант

Общинските съветници единодушно подкрепиха предложението на кмета Иван Алексиев за въвеждане на финансови облекчения за гражданите на община Поморие. На днешното извънредно заседание на Общинския съвет, което се проведе при строги мерки за сигурност, присъстваха 19 общински съветници.

Съгласно решението на Общинския съвет, от 13 март до отмяна на извънредното положение, наематели на общински търговски обекти, които в момента не работят заради въведените ограничителни мерки, са освободени от заплащане на наеми. Това са ползватели на тротоари, площади, улични платна, места върху които са организирани пазари (открити и покрити), тържища, панаири, както и терени с друго предназначение, които са общинска собственост.

За същия период няма да се дължи и постоянната такса от родителите на деца, посещаващи детска ясла или детска градина в община Поморие, която по наредба не зависи от броя на посещенията в месеца.

„Нека в този труден момент да надделее разумът и да си наложим самоконтрол.  Да покажем, че наистина сме отговорни жители на този град и община. Ние тук сме хората, които трябва да осигурим спокойствието на нашите съграждани и да обезпечим социалното обслужване на хората. Сега е моментът да се обединим и да помогнем според възможностите и правомощията си“, призова кметът Иван Алексиев.

Всички наематели на общински обекти, които не попадат в заповедта на Министъра на здравеопазването и могат да продължат дейността си, но от мерки за сигурност не го правят, могат да подадат декларация в НАП за временно прекратяване на дейност. Копие от подадената декларация се представя в ОП „СУОИ”- Поморие и тогава наемната цена се свежда до 1.00 лв. на кв.м


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ариф Салимов
25.03.2020 12:52:30
0
1
Браво , много добре за общинските съветници ,за простите дето нямат власт да гласуват нови предложения във своя полза , те риба ли да ловят на кея за да се хранят ?
Благодаря предварително за отговора ако случайно някой се сети нещо да ме излъже !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки