Депутатите от НФСБ закупиха с лични средства апарат за обдишване и го даряват на Инфекциозна болница


Депутатите от НФСБ закупиха с лични средства апарат за обдишване и го даряват на Инфекциозна болница
25 Март 2020, Сряда


От НФСБ призоваха всички народни представители да проявят съпричастност към нуждата от солидарна помощ за здравните заведения у нас, да последват примера им

Автор: Десант

Деветимата народни представители от Националния фронт за спасение на България закупиха с лични средства апарат за обдишване, нужен за лечението на заболели от COVID 19.  Те ще дарят апарата на Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров” в София.

Предимството на този апарат е, че може да бъде използван както за болнично лечение, така и в реанимобил или при полеви условия. Решението на народните представители от НФСБ да го дарят на специализираната болница „Проф. Иван Киров” е свързано с факта, че болницата работи изключително интензивно, при сериозно натоварване в областта на лечението на инфекциозните заболявания и тук нуждите от медицинско оборудване също са големи.

„Смятаме, че наред с предприемането на адекватни и навременни законодателни мерки в условията на пандемия, напълно естествена наша работа е да се включим в общите усилия за преодоляване на кризата”, заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

От НФСБ призоваха всички народни представители да проявят съпричастност към нуждата от солидарна помощ за здравните заведения у нас, да последват примера им и отделят аналогични суми. „Ако всички направят това – Народното събрание ще има възможността да закупи и дари с лични средства на депутатите близо 30 такива апарати за обдишване”, посочиха народните представители от НФСБ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки