В Карнобат всички взети до момента проби за коронавирус са отрицателни


В Карнобат всички взети до момента проби за коронавирус са отрицателни
24 Март 2020, Вторник


Имаме 54 контактни в момента, които са под наблюдение. Общата им бройка беше 65, но някои вече излязоха от карантината, казва кметът на града Георги Димитров

Автор: Светлана Николова

Всички, контактували с болната от коронавирусна инфекция жена от Карнобат, са дали отрицателни проби на тестовете. Успокоителна новина е и че самата пациентка вече се счита за оздравяла.

В момента тя се намира в инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас. Утре ще й бъде взета нова, контролна проба, и ако и тя не е положителна, в следващите 24 часа излекуваната ще може да се прибере у дома, заяви изпълнителният директор на болницата д-р Бойко Миразчийски.

„Взели сме всички възможни предпазни мерки. Имаме 54 контактни в момента, които са под наблюдение. Общата им бройка беше 65, но някои вече излязоха от карантината“, съобщи за Десант кметът на Карнобат Георги Димитров.

Независимо че пробите на изследваните са отрицателни, те, както и пациентката, ще останат под задължителна домашна карантина през следващите 14 дни, както предвижда Законът за извънредното положение.

Същото се отнася и за останалите двама пациенти, настанени за лечение в УМБАЛ – Бургас.

„Те са в много добро състояние, лабораторните изследвания на всички са много добри, просто изчакваме нормалните срокове, през които трябва да минат, за да може да им вземем вече контролните проби“, каза още д-р Миразчийски.

В Карнобат вниманието днес е насочено към работата на банките и по-специално към банкоматите. Следи се дали се спазват предписаните мерки за дезинфектиране, както и да няма струпване на хора около тях, увери Георги Димитров.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки