Предоставят безплатни продукти за компютърна защита на медицинските организации


Предоставят безплатни продукти за компютърна защита на медицинските организации
23 Март 2020, Понеделник


Жестът е на най-голямата европейска компания, специализирана в разработката на антивирусен софтуер - Касперски (Kaspersky)

Автор: Десант

Киберпрестъпниците започнаха да се възползват от широко разпространените обществени опасения относно COVID-19. Това е може би половината от проблема - без коронавируса те биха използвали нещо друго.

Престъпниците атакуват информационната инфраструктура на лечебни заведения, очевидно надявайки се, че с общото претоварване на ИТ услугите, за тях сега е по-лесно да проникнат в мрежите на клиниките.

Примери за кибератаки към медицински институции от последните седмици са атаката към клиника в Чехия; Здравния департамент на САЩ; фишинг атаки във Великобритания и пр.

В тази връзка най-голямата европейска компания, специализирана в разработката на антивирусен софтуер - Касперски (Kaspersky) обяви свободен достъп на медицински организации до своите най-търсени продукти за компютърна защита, включително в България, за да им помогне да останат защитени до края на пандемията.

Списъкът с бизнес продукти на Kaspersky, безплатни за болнични заведения за период от шест месеца, включва: Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced и Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Непрекъснатостта на дейностите и защитата на данните е изключително важна за здравните организации. Особено в сегашната ситуация, когато медицинските организации са под силен натиск и трябва да мобилизират всичките си сили, за да помогнат на хората в това много предизвикателно време.

За болниците и медицинските институции е важно да се гарантира стабилността на медицинското оборудване и данните да са постоянно достъпни за медицинския персонал, като същевременно се защитава неприкосновеността на критичната информация на техните пациенти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки