Кога се очаква Европа да победи Ковид-19


Кога се очаква Европа да победи Ковид-19
Снимката е илюстративна
23 Март 2020, Понеделник


Вижте прогнозата на един виден китайски вирусолог


Шефът на Шанхайската експертна група по Ковид-19 Чжан Венхун заяви, че на европейските страни може би ще са необходими две години, за да се справят с пандемията от коронавирус, съобщава „South China morning post".

Видният китайски вирусолог смята, че в началото вирусът може да изчезне, но после да се появи отново.

„Не разчитайте, че пандемията в Европа ще свърши в близкото бъдеще. Съвсем нормално ще е, ако вирусът се появява и изчезва. И това ще продължи година или две" - обяви експертът по време на видеоконференция, организирана на 22 март от китайското консулство в Дюселдорф. 

Според него пикът на заразата на Стария континент ще е в периода от април до юни. През лятото коронавирусът ще отстъпи, но през есента и зимата ще връхлети човечеството с нова сила. 

Експертът смята, че за да се справим с инфекцията, трябва да се предприемат най-радикалните мерки. 

Той припомня, че Китой успя да сложи под контрол разпространението на Ковид-19 благодарение на това, че много бързо Ухан бе затворен. Затова Чжан е уверен, че на целия свят е нужна карантина в продължение на месец поне.

„Тогава пандемията може би ще бъде спряна. Но не мога да си представя, че подобни глобални мерки са възможни. Даже в Германия или в Европа" - изтъква вирусологът. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки