Борисов изненадан от реакцията на президента


Борисов изненадан от реакцията на президента
22 Март 2020, Неделя


Ябълката на раздора е текстът за спекулата


На извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов обяви, че е изненадан от наложеното от президента вето на Закона за извънредната ситуация. По думите му мотивите за това са два: заради налагането на таван на цените и „невярната" информация. Законът пораждал повече проблеми, отколкото решава, смята държавният ни глава.

„Президентът услужливо пропусна да каже, че предложението срещу спекулата при цените на основни стоки в Закона за извънредното положение беше на БСП. Те дори заплашиха да излязат от залата, ако не гласуваме тази мярка и ние я гласувахме" - изтъкна Борисов.

Той припомни, че по време на разговор в президенството всички са постигнали единомислие, че мерките на правителството са правилни. Затова то недоумява защо в момента така постъпва държавният глава. 

Що се отнася до текста за спекулата, Борисов бе категоричен, че той е внесъл смут на пазара и се е стигнало до хаос. Затова при прегласуването на закона в понеделник, ГЕРБ няма да подкрепят този член. 

Министър-председателят отново изтъкна, че основната задача на правителството е да се защити здравето на хората. Той се възмущава от исканията на т.нар. олигарси държавата да похарчи милиарди в тази ситуация. „Ще стискаме до последния лев, за да имат пенсионерите гарантирана пенсия" - заяви Борисов.

Той бе категоричен, че ако Радев ръководеше държавата, нямаше да се вземе нито една мерка срещу разпространението на коронавируса, но днес обвинявал, че взетите от правителството мерки били „ненавременни".

„Кризата не трябва да се използва някой да си прави политически пиар" - обобщи Борисов.

Той обяви, че когато епидемията отмине, ще се търсят начини как да се компенсират тези, които са понесли икономически щети от извънредното положение и увери, че това ще бъде направено.

От думите му стана ясно, че страната ни се готви по време на пика за заразата, броят на заболелите да достигне 4000 души.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки