Пръскат Карнобат с дезинфектанти от самолет


Пръскат Карнобат с дезинфектанти от самолет
21 Март 2020, Събота


Препаратът е на основата на бензалкониев хлорид  и е доказано безопасен за хора, растения, насекоми и животни

Автор: Десант

Самолет пръска над Карнобат с широкоспектърен препарат HMI® UNI S.

Препаратът е на основата на бензалкониев хлорид  и е доказано безопасен за хора, растения, насекоми и животни.

Целта на акцията е да бъдат дезинфекцирани всички точки от територията на града – дворни пространства, тесни улици и особено места, където не е възможно да се достигне с техника.

Акцията със самолета стана възможна с помощта на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, представлявано от Теодор Иванов. От там са предложили финансова подкрепа за мерките, които Общината използва на местно ниво  в борбата срещу разпространението на „COVID 19“ .

Зърнопроизводителите са подкрепили изцяло предложението на кмета Георги Димитров дарената сума да бъде използвана за заплащане на летателните часове на самолета, а техният член Здравко Сивов е осигурил самолет и пилот.

Необходимото количество от препарата за дезинфекция пък е пристигнало в Карнобат в отговор на молбата на кмета към колегата му от Велико Търново Даниел Панов за съдействие.  Препаратът HMI® UNI S се произвежда именно в старопрестолния град и заради засиленото търсене доставките му са почти невъзможни в момента. Въпреки това доставката е била извършена изключително бързо.

„Признавам, че в началото идеята ми за дезинфекция със самолет изглеждаше невъзможна, но хората, с които се свързах, показаха, че са готови на всичко за нас. Изказвам своята огромна благодарност за този жест и за протегнатата ръка на зърнопроизводителите от Карнобат ,Теодор Иванов и Здравко Сивов, както и на колегата ми от Велико Търново Даниел Панов. Те се притекоха на помощ в този труден момент и винаги ще помним това“ – заяви кметът Георги Димитров.

Той призова своите съграждани във връзка с предстоящата дезинфекция от въздуха да сведат до минимум излизанията от домовете си и им поднесе извиненията си заради неудобството.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки