Полицаи посещават домовете на самотни възрастни хора в Карлово


Полицаи посещават домовете на самотни възрастни хора в Карлово
19 Март 2020, Четвъртък


Инициативата е по предложение на общинския съветник от НФСБ Андон Андонов

Автор: Десант

По предложение на общинския съветник от НФСБ Андон Андонов в Карлово има създадена организация за подпомагане на самотни възрастни хора в условията на въведеното извънредно положение. Още в понеделник на председателски съвет на местния парламент в подбалканското градче той е предложил да се издирят всички хора на територията на общината, които не са включени в услугата на „Социален патронаж“, но живеят сами и имат нужда от подпомагане.

Това вече работи и има създадена организация, потвърдиха Андон Андонов и народният представител от НФСБ в този избирателен район Борис Ячев. Домовете на възрастните хора се посещават от служители на реда, за да се проверява от какво имат нужда – храна, лекарства, неща от първа необходимост.

Припомняме, че по време на приемането на Закона за мерките при извънредно положение на първо четене вчера зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов беше категоричен, че Парламентът трябва да приеме закон, който да даде правото и възможността на институциите по места да могат да работят и предприемат мерки в условията на извънредно положение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки