Случаите с коронавирус у нас вече са 62


Случаите с коронавирус у нас вече са 62
Снимка: БТА
16 Март 2020, Понеделник


Пробите на премиера и всички членове на Оперативния щаб са отрицателни

Автор: Десант

62-ма са заразени с коронавирус у нас. Това обяви на брифинг ген. Венцислав Мутафчийски, ръководещ Националния оперативен щаб. Във ВМА от 95 направени проби - 4 са положителни, като пациентите се намират на домашно лечение. От Националната лаборатория - 145 проби са направени, 6 са положителни.

Болните, които са в отделните клиники, са както следва: ВМА - 10, "Пирогов" - 2, "Александровска" - 2, Габрово - 2, в Плевен - 4. "В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина", каза Мутафчийски.

Изследвани за коронавирус са и премиерът и всички членове на Оперативния щаб. Всички проби са отрицателни, съобщи д-р Анелия Гоцева.

Тя посочи, че те са изследвани за коронавирус в четири поредни дни и всички техни резултати са отрицателни.

"Днес беше допуснато едно грубо нарушение на правилата и вероятно прокуратурата ще се самосезира за това. Човек с положителна проба за коронавирус от Лом е изпратен в Александровска болница. Това е грубо нарушение на правилата за лечение на инфекциозни болести", каза ген. Мутафчийски.

Добавят в списъка още страни, от които при пристигането у нас всички ще подлежат на задължителна карантина. Това са Франция, Германия, Швейцария, Великобритания и Нидерландия.

От групата в Лом, която празнува рожден ден и от която бяха взети десетки проби, кларинетистът също е имал оплаквания.

Правилата все още се нарушават. Новините за случаите, които не са потвърдени, само изтощават обществото. Затова лекарите нямат право да дават информация и не могат да се правят репортажи за "героичното" взимане на първата проба. Няма да ви дадем непотвърдена информация, отбелязаха от щаба.

Математическите модели са едно, реалността е друга, но ситуацията със сигурност напредва, отчетоха от Оперативния щаб.

Не ни тревожат толкова болните, които са в добро състояние, въпреки че са реални преносители, тревожат ни болните и хората с хронични заболявания.

Защо хората купуват по 5 опаковки ЦеТеБе не мога да разбера. Те после ще бъдат изхвърлени, каза ген. Мутафчийски. Безумието с изкупуването на лекарствата не трябва да продължава. Населението се поддава на редица рекламни трикове. Това са скрити реклами. Тук се облагодетелстват само търговците, ефект за хората няма, каза още той и помоли репортерите, ако трябва всичко друго от брифинга да изрежат, но това послание в думите му да остане.

С витамин Ц се получава същото като с тоалетната хартия.

Прогнозата е трудна работа. Ако следим другите държави как се развиват, можем само да предполагаме.

В света 173 00 са случаите, смъртните случаи са 6660. В Румъния има скок с 19 случая и там общо са 158. В Гърция са 331, в Австрия и Белгия има над 1000 случая.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки